perjantai 26. marraskuuta 2010

Hitauden pitkä oppimäärä

Sarjapöytä jämähti autotalliin. En ole tehnyt pöydille mitään. Poissa silmistä, poissa mielestä, kai. Tässä on aina olevinaan jotain muuta... Enkä yksinkertaisesti ole edes muistanut niiden olevan siellä. NYT minua kyllä haluttaisi mennä työstämään niitä! En vain pääse, sillä Eka Vekara on kuumeessa ja nukkuu parantavaa unta olohuoneen sohvalla...

Ehkä yritän ensi viikolla saada ne pöydänkannet kertaalleen vielä lakatuksi, jotta saamme olohuoneeseen taas edes jonkinlaisen laskutilan (miksikähän meillä ei ole käytännössä lainkaan pöytiä tässä huushollissa??). Viikonloppu kun kuitenkin menee kaikessa muussa tohinassa. Olisipa maailmankaikkeudessa oma aika-avaruutensa näille innostuksen hetkille: voisi hypätä vaatekomeron takaseinän läpi tekemään puutöitä (tai puutarhatöitä), ja takaisin tultuaan olisi ollut poissa arkitodellisuudesta kahden sekunnin ajan.
Ihme juttua pukkaa... olenkohan itsekin kuumeessa :-)

Eka Vekara kävi taas kanssani maanantaina kurssipaikalla, kun kävin ilmoittautumassa "poissaolevaksi". Nyt hän haaveilee meille mittavaa sähkötyökalukokoelmaa autotalliin. Nyt jo, vaikka hänen pitää kasvaa vielä kymmenisen vuotta, ennen kuin uskaltaisin antaa hänen edes käyttää niitä. Mistä lie keksinyt edes koko asian?? Ehkä vempeleet vain näyttävät pienen miehen mielestä hienoilta.

No, sama haave on kyllä äidilläkin; olisi edes sirkkeli ja höylä ja vannesaha. Sitten kylläkin pitäisi olla autotallissa länsisiipi tai takapihalla vanha navetta (katsoin eilen vahingossa tallentamani Tanskalaisen maajussin jakson, jossa heppu näyttäisi tekevän itselleen verstasta juuri navettaan tai muuhun pihallaan olevaan pytinkiin). Ei ole näitä pientaloja tehty isohkoihin käsityöharrastuksiin, tai hyötyviljelyyn (tokihan ihmisellä pitäisi olla myös kasvihuone, mille tällä minitontilla ei myöskään liene koskaan tilaa).

Hm. Täällä haaveilen puutyöverstaasta, toisessa blogissa kodin remontoinnista uuteen uskoon. Minulla taitaa TODELLA olla liikaa aikaa miettiä asioita.

Hej, Min Eden, och välkommen med!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti